Logo
Nyhetsartikkel /

Ny ledelse på plass i Origo

Skrevet av: Hege Elisabeth Johansen         Dato: 21.09.10 10:03

Jan S. Dølør er ansatt som ny administrerende direktør i Origo Nord og Harriet Hagan som ny daglig leder i Origo Kapital.

Jan S. Dølør vil ha fokus på utvikling og være en leder som får fram det beste i sine kollegaer når han tar over stillingen som administrerende direktør i Origo Nord AS.

– Å være en kompetent samarbeidspartner for det regionale næringslivet og tilby de ansatte en interessant arbeidsplass vil være noen av mine viktigste prioriteringer. Det sier Jan S. Dølør, som har vært ansatt som prosjektdirektør i Origo i flere år, og hatt koordinering av selskapets prosjektarbeid som sitt ansvarsområde. Han ser fram til å ta fatt på jobben med å drive Origo videre.

Viktige nettverk og god oversikt
– Det blir helt klart en annen hverdag nå som jeg tar over som leder. Origo er en flott arbeidsplass med en kompetent gjeng som jeg er overbevist om at det blir spennende å være leder for, påpeker han.

13 år i bransjen, deriblant i ALUT, har resultert i viktige nettverk og god oversikt over områdene Dølør skal jobbe innenfor. I samarbeid med styret i Origo Nord AS drøftes nå viktige framtidige strategier. Det handler om å få på plass gode nettverksprosjekter, ta tak i utfordringer og ikke minst være løsningsorientert. At hans kollega gjennom flere år, Harriet Hagan, har takket ja til rollen som daglig leder for Origo Kapital, anser han som et privilegium.
– Harriets kompetanse er unik. Hun har vært med på å bygge opp Origo og har også solid bakgrunn fra bedriftsledelse, forretningsutvikling og styrearbeid. At selskapet nå «deles i to», med meg som administrerende direktør for Origo Nord og Harriet Hagan som daglig leder for Origo Kapital, mener vi er en god løsning. Å drive et investeringsfond som Origo Kapital krever en helt spesiell kompetanse. Denne kompetansen har Harriet Hagan, forsikrer Dølør.

Styrkende roller
Parhestene går inn i en spennende tid i en region som står overfor mange nye muligheter og utfordringer. De skal riktignok ha ulike roller, men samlet sett skal Origo være en dynamisk aktør som skal være med på å skape og gi effekter av utviklingen.
– Å stimulere til og ta tak i nye forretningsmuligheter, blant annet innen energibransjen, vil være et viktig fokus. I tillegg er det viktig å styrke samspillet mellom næringsliv, forskningsmiljø og offentlige aktører. Mye av det Origo gjør, gjør vi sammen med andre i vårt nettverk, fastslår Hagan og Dølør.

Skal utgjøre en forskjell
Harriet Hagan har vært ansatt i Origo siden 2003 og har hatt forvaltning av kapital som sitt spesialfelt. Som daglig leder skal hun ha hovedansvaret for investeringene i Origo Kapital. Investeringsfondet har en stor portefølje som krever nitidig oppfølging og aktivt eierskap.
– Formålet med Origo Kapital er å skape verdier i form av kapital som på sikt kan frigjøres til nye investeringer i virksomheter som vil utgjøre en forskjell, både lokalt og regionalt, forklarer Hagan, som fortsatt skal være ansatt i Origo Nord AS, men altså ha det daglige ansvaret for Origo Kapital.

Videreutvikler prosjektområdet
Ifølge Dølør og Hagan ser man i første omgang at det er behov for å videreutvikle og styrke prosjektområdet. I løpet av kort tid kommer selskapet derfor til å søke etter én eller to nye prosjektledere.
– Origo må til enhver tid ha en god miks av kompetanse i forhold til de utfordringene som vi og våre samarbeidsparter står overfor. Derfor vil vi satse ytterligere på å utvikle prosjekter som kan skape grunnlag for utvikling og nyskaping i regionen, poengterer Dølør.

Styreleder i Origo Nord AS, Karl-Johan Jakola, er svært fornøyd.
– Når vi nå tar tak i selskapets strategi med ny ledelse på plass, ser vi konturer av at dette vil gå veldig bra. Dette er en konsept som vil fungere godt når vi nå skal videreføre linken innovasjon/kapital. Vi har stor tillitt til at Jan S. Dølør og Harriet Hagan vil gjøre en utmerket jobb, fastslår styrelederen.

Jan S. Dølør og Harriet Hagan tar over roret i henholdsvis Origo Nord og Origo Kapital.

NYHETER:

11.09.2017
Ny nettside
11.05.2015
Ny prosjektleder i Origo
09.01.2015
Styrekompetansekurs
11.04.2014
Ny prosjektleder i Origo
[ NYHETSARKIV