Logo
Nyhetsartikkel /

Irsk MGP-delegasjon til Alta

Skrevet av: Elisabeth Andersen         Dato: 21.05.10 12:49

Irlands Grand Prix-håp, Niamh Kavanagh, ønsker seg nordover til midnattssolens land under hennes Norgesbesøk. Derfor reiser hun like godt Oslo-Alta t/r på én dag sammen med hele sin delegasjon, Irsk Tv og Irish Times.

I Finnmark skal den irske delegasjonen på rundt 20 personer få oppleve Alta med hundkjøring på Holmen og lokal mat i Sorrisniva med presentasjon av samisk musikk, samt Alta Canyon-tur med besøk hos en reindriftsfamilie. Deretter bærer det sørover til hovedstaden igjen der turansvarlig, Beate Juliussen fra Nordnorsk Reiseliv møter sine samarbeidspartnere fra Origo, Sápmi Music og Kautokeino kommune som kjører et profileringsarrangement under MGP-uken. Målet med arrangementet er at flere vil få øynene opp for hva Finnmark har å by på av eksotiske reiselivsprodukter.

- Vi er veldig glade for at Niamh Kavanagh vil komme nordover selv om det kun er for en dag, og vi jobber for å få satt sammen et passende program. Vi har samme utfordringer på transportsiden som alle andre reisende både på vei og i luften, men vi krysser fingrene for at ting faller på plass etter hvert, sier Juliussen.

Irlands representant i Melodi Grand Prix, Niamh Kavanagh (født 13. februar 1968) ble kjent i Europa i 1993 da hun vant Eurovision Song Contest med sangen «In Your Eyes» (laget av Jimmy Walsh). Dette var Irlands femte seier i alt, og var den mestselgende sangen i Irland det året. Den oppnådde også en 24. plass på de britiske hitlåtene. Tidligere har hun opptrådt som vokalist og korist på lydsporet til filmen The Commitments med sanger som «Destination Anywhere» og «Do Right Woman, Do Right Man».

Kavanagh deltok også på det irske talkshowet The Late Late Show sin Eurovision-spesial sammen med Linda Martin og andre tidligere irske deltakere i konkurransen. Hun annonserte også de irske stemmene under Eurovision Song Contest 2008. I 2010 presenterer Kavanagh Irland i Eurovision Song Contest med sangen It’s for you.  (kilde: www.eurovisionnorway.com)

Vant drømmeweekend på Nordkapp
Også en heldig spanjol får muligheten til å komme nordover i forbindelse med Grand Prix-sirkuset. Nitten år gamle Gabriel Rodríguez Calderón tar med seg søsteren sin og to journalister til Nordkapp etter å ha deltatt i en konkurranse på internett. Etter en overnatting i Alta drar det spanske følget til Honningsvåg der blant annet et besøk i Nordkapphallen og i Artico Ice Bar står på menyen.

Både profileringsarrangementet i Oslo og visningsturen er et resultat av at Origo deltok på en workshop i regi av NRK, som dreide seg om hvordan man kunne benytte den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix til å profilere Norge i Europa. Nordnorsk Reiseliv i Alta ble forespurt om å bidra, og i etterkant kom også Sápmi Music og Kautokeino kommune med som samarbeidspartnere.

Flyselskapet Norwegian har gitt flybilletter og Innovasjon Norge, Landsdelsutvalget og Finnmark fylkeskommune har også bidratt til at visningsturen kan gjennomføres. Juliussen ser stor markedsføringsverdi i å få medieoppslag som følge av presse– og visningsturer, og er påpasselig med å takke de som på én eller annen måte er involvert;

- Disse turene er alltid et spleiselag og et samarbeid der noen stiller sin arbeidskapasitet til rådighet mens andre bidrar med rene penger eller produkter. Det er slik vi kan skape resultater, påpeker hun.

Kautokeino-ordfører Klemet Erland Hætta, Marit H. Øverli fra Origo, Mikkel Isak Eira, kokk Jørn Inge Ellingsen og dir. for Thon i Kautokeino, Bjørn Arvid Hætta bidrar i Oslo under arrangementet.

NYHETER:

11.09.2017
Ny nettside
11.05.2015
Ny prosjektleder i Origo
09.01.2015
Styrekompetansekurs
11.04.2014
Ny prosjektleder i Origo
[ NYHETSARKIV