Logo
Nyhetsartikkel /

Alta kommune og Origo forlenger samarbeidsavtale

Skrevet av: Elisabeth Andersen         Dato: 27.04.10 09:27

Alta kommune har forlenget sin strategiske samarbeidsavtale med Origo og utvidet rammen knyttet til industriutvikling.

Formannskapet vedtok nylig avtalen som gjelder i to år. I sin innstilling til formannskapet skriver rådmannen at han vurderer et nært faglig samarbeid med Origo som viktig for alle parter og at en styrking av Origo sitt fundament vil også gjøre dette selskapet mer slagkraftig og nyttig for utviklingen av Alta. Rådmannen ønsker å videreføre den strategiske linjen med et nært samarbeid mellom det kommunale nærings- og tiltaksarbeidet og et mer frittstående tiltaksapparat. Han mener dette er et redskap som over tid har vist seg å være godt fungerende og gitt gode resultater.

Alta kommune har i flere tiår sett det som viktig å ha et godt tiltaksapparat for å styrke næringsutviklingen i kommunen. Utvikling av eksisterende næringsliv og etablering av nye arbeidsplasser har vært et viktig politisk mål. I henhold til samarbeidsavtalen skal Origo jobbe for å styrke næringslivet i Alta og arbeide med konkrete forretnings- og utviklingskonsepter innenfor nyetableringer og vekst i bedrifter, styrking av kompetansemiljøer og kunnskapsbedrifter, utvikling av kunnskapsparkkonseptet og industriell utvikling. Med bakgrunn i de store satsingene som kommer i regionen på mineralutvikling, energi og vegutbygging vil kommunen prioritere industriell utvikling i 2010.

Direktør i Origo, Harald Karlstrøm sier det er gledelig, men på ingen måte uventet, at vi nå kan forlenge det gode samarbeidet med Alta kommune. Origo ser frem til to nye år med interessante felles utfordringer.

NYHETER:

11.09.2017
Ny nettside
11.05.2015
Ny prosjektleder i Origo
09.01.2015
Styrekompetansekurs
11.04.2014
Ny prosjektleder i Origo
[ NYHETSARKIV