Logo
Nyhetsartikkel /

Følger North i spenning

Skrevet av: Elisabeth Andersen         Dato: 25.03.10 09:43

Som en av de største eierne i oljeselskapet North Energy fikk Origo denne uken en oppløftende nyhet om et mulig funn av hydrokarboner på Fogelberg der North Energy eier 12 %. De følgende dagenes kjerneboringer vil avklare prospektets videre utviklingsmuligheter.

Administrerende direktør i Origo, og en av initiativtakerne til det børsnoterte selskapet følger med i spenning;

- Vi ser at Oslo Axess ganske umiddelbart reagerte positivt på nyheten om et mulig funn med en kursoppgang på 7 % på North-aksjen samme dag. Vi har også de siste dagene registrert at fire analytikere har tatt opp dekning i aksjen, og alle er enige om at North Energy har et stort potensial, forteller Harald Karlstrøm.

En av analytikerne, Teodor Sveen Nilsen i Argo Securities, skriver ifølge Finansavisen at kursmålet er 43 kroner. Nilsen skriver i en analyse følgende: «Relativt til størrelsen har North et stort antall prospekter med høyt potensial. Vi tror at et kommersielt funn vil føre til en eksplosiv økning i vårt nåverdi-estimat».

Karlstrøm påpeker at det ikke er snakk om et funn før Oljedirektoratet bekrefter dette, etter å ha analysert innsendte data, men han håper selvsagt at det dreier seg om et funn.

North Energy eier rettighetene sammen med Ruhrgas Norge, Faroe Petroleum Norge, Petro-Canada Norge og Centrica Resources. Sistnevnte er operatør.

NYHETER:

11.09.2017
Ny nettside
11.05.2015
Ny prosjektleder i Origo
09.01.2015
Styrekompetansekurs
11.04.2014
Ny prosjektleder i Origo
[ NYHETSARKIV