Logo
Nyhetsartikkel /

Vinn innovasjonskroner!

Dato: 10.02.10 10:50

 

Leter etter sterke kandidater til innovasjonspris

Origo er nå på utkikk etter sterke kandidater fra Finnmark som kan være med å konkurrere om DnB NORs innovasjonspris på inntil 1,3 millioner kroner. Påmeldingsfristen er 21. februar og konkurransen er åpen for både enkeltpersoner over 18 år, organisasjoner og aktører i det offentlige og private næringsliv.

- Ideen må ha et forretningsmessig potensial og et langsiktig perspektiv. Man må gjerne ha en plan for hvordan ideen skal realiseres men det er ikke et kriterium at man er kommet så langt, sier informasjonsansvarlig i Origo, Elisabeth Andersen.

Origo jobber for innovasjon og industriell vekst i den nordnorske regionen og har som mål å hjelpe virksomheter til å realisere deres fulle potensial. Sammen med DnB NOR leter de nå etter kandidater som kan være med å kjempe om en plass i den nasjonale finalen som finner sted i Oslo i september. Der skal regionvinnerne konkurrere om både hovedprisen til en verdi av 1 million kroner og den nye "Folkets pris" på 100 000 kroner som går til den kandidaten som folket mener har den beste ideen.

En nasjonal jury vil kåre vinneren av hovedprisen, mens vinneren av Folket pris vil bli avgjort gjennom en avstemning på nett og SMS. Årets konkurranse er den syvende i rekken og konkurransen vil i år bli gjennomført som syv regionale finaler og en hovedfinale hvor det totalt skal deles ut 2,5 millioner kroner.

- De regionale finalene vil finne sted i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillehammer, Lørenskog, Grenland og Oslo i tidsrommet mai - juni. Eventuelle kandidater fra Finnmark vil delta i den regionale finalen i Trondheim, forklarer Andersen, og legger til at de regionale vinnerne får premier til en verdi av 200 000 kroner hver.

Vinner kompetanse
Sjansen til å vinne penger vil sannsynligvis virke forlokkende på mange. Minst like viktig er det i følge Andersen at vinnerne vil få bistand til videreutvikling og kommersialisering av ideen sin;

- Ofte er det ikke nok å få en sjekk, et klapp på skuldra og lykkeønskninger på veien. Man behøver gjerne både råd, veiledning, et nettverk og ikke minst noen å spille ball med for å øke sjansen for å oppnå suksess.

I år er det Forskingsparken i Oslo som vil bidra med profesjonell rådgiving, testing og utvikling av vinnerideene. I tillegg tilbyr DnB NOR sin kompetanse i forhold til risikovurdering og bransjekunnskap.

Mange spennende prisvinnere
Med unntak av fjoråret da man ønsket å evaluere prisen, er DnB NORs innovasjonspris delt ut hvert år siden 2003. Over 2000 ideer er vurdert, og til sammen 6,7 millioner kroner er delt ut. I 2008 vant Østfoldfirmaet Sub Sea Water AS innovasjonsprisen på 1 million kroner med et konsept som gjør det mulig å påvise og utnytte store undersjøiske ferskvannsreservoarer til vannforsyning. Året før var det Einar Sudmann AS fra Voss i Hordaland som stakk av med den gjeveste premien. De utviklet en ny og forbedret leddprotese som tåler samme belastning, men er mye enklere å bytte ut enn tidligere løsninger.

Lokker med ekstrapremie
Det er viktig å få opp gode kandidater fra Finnmark til å delta i denne konkurransen. Derfor vil DnB NOR også trekke en gevinst i form av en Iphone blant de som melder seg på.

- Vi oppfordrer alle som har en god og nyskapende forretningsidé til å delta i konkurransen. Er man usikker på hvordan man skal utforme søknaden må man gjerne ta kontakt med sin lokale DnB NOR-filial eller oppsøke nærmeste næringshage. Der skal man kunne få hjelp og veiledning, forteller Andersen.

Interesserte kan melde deg på via www.dnbnor.no/innovasjon .

Elisabeth Andersen i Origo leter etter kandidater til innovasjonspris. En heldig vinner kan få opptil 1,3 mill. kroner!

NYHETER:

11.09.2017
Ny nettside
11.05.2015
Ny prosjektleder i Origo
09.01.2015
Styrekompetansekurs
11.04.2014
Ny prosjektleder i Origo
[ NYHETSARKIV