Logo
Nyhetsartikkel /

Søker nye utfordringer

Skrevet av: Elisabeth Andersen         Dato: 08.02.10 15:32

 

Investeringsrådgiver og prosjektleder i Origo, Jana Zubrina, forlater Origo for å ta fatt på nye utfordringer i revisjonsfirmaet KPMG AS i Alta fra 1. mars 2010. KPMG er et internasjonalt kompetansehus som tilbyr tjenester innen revisjon, skatt og avgift, samt rådgivning.

Etter flere års erfaring med prosjektarbeid skal Jana nå jobbe som revisor. Som mange kjenner til, er revisjon en uavhengig tjeneste som skal forsikre investorer og andre interessenter om at selskapsinformasjonen de bruker, er pålitelig.

- Som revisor skal jeg fordype meg i tall og regnskap hvor jeg skal jobbe med å godkjenne, eventuelt underkjenner regnskap som blir framlagt i hovedsakelig privat virksomhet. Altså kontrollere at selskapet oppfyller sine plikter som er fastsatt i lover og forskrifter samt gjennomgå årsoppgjør og regnskap for å kunne bekrefte at ting fungerer som de skal, sier Jana.

Jana er utdannet Master/Siviløkonom fra HHB med spesialisering innenfor økonomistyring, - en udannelse som er relatert også til revisoryrket.

- Yrket som revisor krever meget gode kunnskaper i økonomi og regnskap generelt, samt skatt og revisjonsteknikker spesielt. For å komme i gang skal jeg gjennomføre kurs ved KPMG Business School. Senere blir det kanskje høyere utdannelse innefor revisjon, forteller hun.

Origo har været en viktig del av Janas liv og karriere; - Jeg har lært utrolig mye på kort tid gjennom prosjektarbeid og som en del av management- teamet for kapitalfondet. Origo er en grensesprengende bedrift som er viktig for næringsutvikling lokalt, i regionen og nasjonalt. For eksempel så ble ideen om et oljeselskap i Alta ble nettopp i Origo, og i dag er North Energy det synlige beviset på at man kan realisere mål i nord.

Nettverk er viktig

I tillegg til prosjektengasjement i North Energy har Jana jobbet spesielt mye med VRI Finnmark (Virkemidler for regional FoU og innovasjon) der Origo er prosjektkoordinator. Dette engasjement har, sammen med det øvrige arbeidet i Origo, gitt henne mye nyttig erfaring og et godt nettverk;

- Dette nettverket vil være viktig for meg å ta vare på også i min nye jobb. Jeg ønsker å takke alle mine samarbeidspartnere for spennende prosjekter og mye lærdom, og ser fram til et mulig samarbeid også fremover!

Jana Zubrina, forlater Origo for å ta fatt på nye utfordringer i revisjonsfirmaet KPMG AS i Alta fra 1. mars 2010.

NYHETER:

11.09.2017
Ny nettside
11.05.2015
Ny prosjektleder i Origo
09.01.2015
Styrekompetansekurs
11.04.2014
Ny prosjektleder i Origo
[ NYHETSARKIV